HÄRJEDALENS HÄRLIGASTE JULBORD


Storstugan julbord 1822

VARMT VÄLKOMMEN 

Välkommen på ett uppskattat julbord med goda favoriter för alla smaker och preferenser. Vi serverar en mix av klassiska och moderna delikatesser, egengjord sill och korv, delikat julskinka, långbakad grissida, gravad & rökt fisk, kryddig blodpudding, eldad pumpa med grönmögelost, saltbakad rödbeta med svartvinbärsvinägrett och brynt smör med mera – allt lagat från grunden med lokala och noga utvalda råvaror.

Fånga känslan av en magisk jul på vårt förtrollande hotell mitt i hjärtat av Lofsdalen! Låt oss ta hand om alla detaljer kring julstöket, så att du och dina nära kan njuta fullt ut av de bedårande backarna och de hisnande längdskidspåren.

Vi välkomnar både privatpersoner och organisationer och företag att boka. Du har möjlighet att boka enbart julbordet eller förlänga stunden genom att övernatta hos oss, där en lika kärleksfull julfrukost väntar på dig.

Förbered dig på en magisk jul där tradition möter nytänkande. Varmt välkommen till en festlig och smakrik julupplevelse hos oss!



TILLGÄNGLIGA TIDER 2023

15 DEC - kl 18.00

16 DEC - kl 18.00

24 DEC - kl 14.00 och 18.00

Pris från 745kr per person, eller 1495kr per person inkl övernattning med hotellfrukost. Barn 8-14 år från 275kr, Barn 3-7 år från 150 kr samt Barn 1-2 år äter gratis. 

Plats för sällskap upp till 150 personer!

Julbordserbjudande med boende på Fjällhotellet:

Pris från 1485 kr/pers & natt

Paketet inkluderar:
Julbord
Välkomst-glögg
Boende i hotellrum
Hotellfrukost

Julbordserbjudande med boende i Hotellbyn:

Pris från 1377 kr/pers & natt

Paketet inkluderar:
Julbord
Välkomst-glögg
Boende i lägenhet med egenhushåll
Avresestädning

Välkommen på julbord den 24 december kl 14 & 18. Då tar vi med oss vårt populära julbord från vår Hellas Storstugan i Stockholm. Det blir en härlig blandning av klassiska favoriter och moderna delikatesser. Boka här!

Fisk & Kallt

Brantevikssill

Senapssill

Sherrymatjes

Purjo- & pepparrotssill

Skärgårdssill

Ört- och citrongravad strömming

Enbärsgravad färö-lax

Varmrökt regnbåge

Inkokt abborre

Böcklingsallad med betor, ägg och senapsdressing

Skagenröra med stenbitsrom

Gubbröra med kavring

Äggroyale med varmrökt torsk

Västerbottens-tartlette med löjrom från Bottenviken

Kallskuret

Senapsgriljerad julskinka

Terrin på anka från Munka-Ljungby

Varmrökt rådjurskorv

Lufttorkad fläskkarré

Leverpastej

Grönt

Fänkål- och blodapelsinsallad med rostad mandel

Grönkålssallad med lagrad prästost

Äppelsallad med purjolök, pepparrot och rostade hasselnötter

Sallad på rostade morötter, getfärskost

Saltbakad beta med svartvinbärsvinägrett

Småvarma

Hotellets köttbullar

Hellas julkorv med portvinskokta fikon och kryddpeppar

Långbakad fläsksida med soja, ingefära och lönnsirap

Blodpudding med rökt sidfläsk och lingon

Janssons frestelse

Helbakad rotselleri med rökt smör och hasselnötter

Eldad pumpa med grönmögelost

Sojaglacerad kålrot

Bakad vitkål med lönnsirap

Surkål med äpple

Vinägerkokt steklök

Tillbehör

Pressgurka

Saltgurka

Äppelchutney m ingefära

Äppelmos

Rårörda lingon

Picklad skogssvamp

Inlagda rödbetor

Pickles

Picklad jordärtsskocka

Västerviksenap

Skeppsholmssenap

Sötsaker

Saffransostkaka med rostad mandel

Rispannacotta med apelsin

Crema catalana

Mjukpepparkaka med lingon och saltkola

Chokladpraliner

Vaniljefudge

Chokladbräck

Svenska hantverksostar med marmelad och knäcke

För bordsbokning av större sällskap maila restaurang@lofsdalensfjallhotell.se