NYSTARTAT FJÄLLHOTELL ÖPPNAR I LOFSDALEN MED GASTRONOMI OCH (FAMILJE)HARMONI I FOKUS

Lofsdalens fjallhotell 0052

Efter förra årets smygöppning öppnar Lofsdalens Fjällhotell i Lofsdalens unika fjällområde för sin första riktiga vintersäsong. Lofsdalens enda hotell hade sedan flera år varit nedstängt innan de nya ägarna tog över, gav det nytt liv och gjorde det till ett modernt familjehotell med inspiration från sina andra verksamheter, restaurangerna Bleck och Storstugan i Stockholm.

I det alltmer populära Lofsdalen har det flertalet år stängda fjällhotellet öppnat upp med nya ägare och tydligare inriktning. Hotellet har fått sig en rejält ansiktslyftning och ett erbjudande som inspireras av ägarnas andra verksamheter i Stockholm, restaurang Bleck på Södermalm och Hellas Storstugan i Nackareservatet. Lofsdalens Fjällhotell är en härlig mix av de bägge där matupplevelsen och den avslappnade atmosfären från Bleck blandas med den naturnära friluftskänslan som Storstugan associeras med.

Framförallt vill ägarna skapa ett hotell där de själva vill bo när de är i fjällen. Ett hotell fullt av liv och rörelse och där det händer saker även efter liftarna har stängt och skiddagen tagit slut. Med andra ord ett modernt familjehotell som har något för alla, och en hotellrestaurang med en ambitiös mat- och dryckesmeny.

Bakom satsningen står Kalle Schröder och Pål Åsberg, som är ägarna till Restaurang Bleck och Storstugan, och Johanna och Niklas Kleebinder, som kommer från fastighetsbranschen och driver fastighetsprojekt i både Stockholm och Lofsdalen.

- Vi ville skapa en plats vi har saknat i den svenska fjällvärlden. Ett ställe där vi och hela familjen tycker det är kul att vara med avslappnad stämning, god mat, bra musik och massor med saker att göra. Därför blev vi superglada när vi fick möjligheten att ta över fjällhotellet här i Lofsdalen. Här har man fjället in på knuten och är mitt i solen i en sydsluttning med bara några pjäxsteg från liften och skidspåret, säger Kalle Schröder, ägare till Lofsdalens Fjällhotell.

Till sin hjälp har man tagit krögarparet Ebba Lannersten och Marco Cuomo, som tillsammans med sin räddade gatuhund Henry sköter den dagliga driften på hotellet.

- Vi laddar för en säsong med en hög ambition som ett riktigt bra fjällhotell med en varm, rolig och tillbakalutad atmosfär. Det blir kuddrumsbio, skridskobana, pingisturneringar och mycket annat som barnen kan hitta på medan man själv kanske njuter ett glas vin i vår mysiga lounge. På vår superhärliga veranda med utsikt mot Lofssjön kan man dessutom slappna av i vintersolen med fjällen i horisonten, berättar Ebba Lannersten.

Från och med den 16 december i år öppnar Lofsdalens Fjällhotell upp för sin första riktiga säsong med julbord, följt av mellandagsskidor och nyårsupé samt ett fullt program för kommande säsong inklusive lov. 

Hotellet har 21 hotellrum och 20 tre-och fyrabäddslägenheter, 10 sexbäddslägenheter samt ”Villa Vandrarhem”, en flerfamiljsvilla à la 70-tal med 18 bäddar. Totalt tillhandahåller hotellet närmare 200 bäddar med krypavstånd till det mesta, inklusive skidbackar och skidspår. 

I hotellets huvudbyggnad finns även restaurang, lounge, bastu, bar, lekrum, pingis och biljard.

I restaurangen kommer gästerna definitivt känna igen sig om de tidigare besökt ägarnas andra verksamheter. Bakom köket står nämligen Bleck-gruppens egna kulinariska experter Tobias Andersson och Karin Sundgren, med bakgrund från bland annat K-Märkt och Fotografiska. Här skapar de alpinspirerad mat i egen tolkning med mycket vegetariskt. Hög kvalitet utan att bli högtravande, lagat från grunden på lokala och utvalda råvaror.

- Vi lägger stor omsorg på att välja ut råvaror och samarbeta med lokala producenter, säger Karin Sundberg, kökschef och matkreatör på Lofsdalens Fjällhotell.

- Eftersom vi som driver hotellet alla har bakgrund i krogbranschen tycker vi självklart att god mat och dryck är en stor del av en lyckad fjällsemester. På våra andra ställen är det okonstlat och vällagat, och det tar vi med till Lofsdalen. Det blir god mat med så mycket närodlat och ekologiskt det bara går. På lovveckorna kommer vi också ha afterski utöver det vanliga med DJs vi gillar och andra oväntade artister. En perfekt mix för såväl kompisgänget, familjen, gastronomen eller skidentusiasten, avslutar Kalle Schröder.

Se här för högupplösta pressbilder

Intervjuer och pressresor bokas via Elina Gregor på Gastro PR, elina@gastropr.se, 070 480 7731