JULBORD PÅ FJÄLLHOTELLET


Storstugan julbord 1822

Härjedalens härligaste julbord med allt som hör julen till

Ljusen är tända, pynten på plats och julstämningen hög. Välkommen på ett mysigt julbord med goda favoriter för alla smaker och preferenser. 

På vår systerkrog Hellas Storstugan har vi sedan flera år ett väldigt uppskattat julbord som vi nu tar med oss till Lofsdalen. Vi dukar fram klassiska och moderna delikatesser som egengjord sill och korv, en delikat julskinka, långbakad grissida, gravad & rökt fisk, kryddig blodpudding, eldad pumpa med grönmögelost, saltbakad rödbeta med svartvinbärsvinägrett och brynt smör, och mycket mycket mer. Självklart är allt lagat från grunden på lokala och utvalda råvaror.

På dessertbordet finns allt möjligt trevligt som saffransriskaka, crema catalana, knäck & kola, pepparkakor, chokladtryffel och annat smått och gott.

Vi tar emot bokningar från både privatpersoner och organisationer. Boka endast julbord eller stanna över natten och ät en lika julig frukost!


TILLGÄNGLIGA TIDER 2023

15 DEC - kl 18.00

16 DEC - kl 18.00

24 DEC - kl 14.00 och 18.00

Pris från 745kr per person, eller 1495kr per person inkl övernattning med hotellfrukost. Barn 8-14 år från 275kr, Barn 3-7 år från 150 kr samt Barn 1-2 år äter gratis. 

Plats för sällskap upp till 150 personer!

Välkommen på julbord den 24 december kl 14 & 18. Då tar vi med oss vårt populära julbord från vår Hellas Storstugan i Stockholm. Det blir en härlig blandning av klassiska favoriter och moderna delikatesser. Boka här!

Fisk & Kallt

Brantevikssill

Senapssill

Sherrymatjes

Purjo- & pepparrotssill

Skärgårdssill

Ört- och citrongravad strömming

Enbärsgravad färö-lax

Varmrökt regnbåge

Inkokt abborre

Böcklingsallad med betor, ägg och senapsdressing

Skagenröra med stenbitsrom

Gubbröra med kavring

Äggroyale med varmrökt torsk

Västerbottens-tartlette med löjrom från Bottenviken

Kallskuret

Senapsgriljerad julskinka

Terrin på anka från Munka-Ljungby

Varmrökt rådjurskorv

Lufttorkad fläskkarré

Leverpastej

Grönt

Fänkål- och blodapelsinsallad med rostad mandel

Grönkålssallad med lagrad prästost

Äppelsallad med purjolök, pepparrot och rostade hasselnötter

Sallad på rostade morötter, getfärskost

Saltbakad beta med svartvinbärsvinägrett

Småvarma

Hotellets köttbullar

Hellas julkorv med portvinskokta fikon och kryddpeppar

Långbakad fläsksida med soja, ingefära och lönnsirap

Blodpudding med rökt sidfläsk och lingon

Janssons frestelse

Helbakad rotselleri med rökt smör och hasselnötter

Eldad pumpa med grönmögelost

Sojaglacerad kålrot

Bakad vitkål med lönnsirap

Surkål med äpple

Vinägerkokt steklök

Tillbehör

Pressgurka

Saltgurka

Äppelchutney m ingefära

Äppelmos

Rårörda lingon

Picklad skogssvamp

Inlagda rödbetor

Pickles

Picklad jordärtsskocka

Västerviksenap

Skeppsholmssenap

Sötsaker

Saffransostkaka med rostad mandel

Rispannacotta med apelsin

Crema catalana

Mjukpepparkaka med lingon och saltkola

Chokladpraliner

Vaniljefudge

Chokladbräck

Svenska hantverksostar med marmelad och knäcke

För bordsbokning av större sällskap maila restaurang@lofsdalensfjallhotell.se