SNAX
Gaahkoe
85 kr
med rökt smör
Friterat tunnbröd
95 kr
med gubbröra
Vårprimörer och ramslöksdipp
75 kr
Här servar vi alp-inspirerad mat i svensk tappning med mycket vegetariskt. Hög kvalitet utan att bli högtravande, är vårt motto. Mycket hjärta, hög ambition och givetvis lagat från grunden med närproducerade och ekologiska råvaror så långt vi kan.
Menyn nedan uppdateras regelbundet och ändras över säsongen.
Gaahkoe
85 kr
med rökt smör
Friterat tunnbröd
95 kr
med gubbröra
Vårprimörer och ramslöksdipp
75 kr
Kroppkaka
255 kr
med svampduxelle, brynt smör, lingon och grönkål
Hotellets egna korv
255 kr
med ljummen kålsallad, picklade senapsfrön och potatispuré
Hotellets påsktallrik
235 kr
”SOS” med dillslungad potatis och spisknäcke
Hotellets Schnitzel
265 kr
på gris från Rocklunda, Veckans "Style"
Schnitzel vegeteriano
245 kr
helbakad rotselleri, Veckans "Style"
Friterad sparrisbroccoli
145 kr
med gravad citronmajonnäs, solros och gammelknas
Rökt rentartar
225 kr
med ramslöksmajonäs, mandel och jordärtskocka
Gaahkoe
175 kr
med stenbitsrom, gräddfil, lök o dill
Barnbuffé (serveras 17-19)
15 kr/år max 150 kr
Vi har alltid minst två barnrätter på menyn, ibland dukas det upp på buffé och ibland att beställa från köket. Rätterna varierar dag för dag.
Friterad sparrisbroccoli
145 kr
med gravad citronmajonnäs, solros och gammelknas
Rökt rentartar
225 kr
med ramslöksmajonäs, mandel och jordärtskocka
Gaahkoe
175 kr
med stenbitsrom, gräddfil, lök o dill
Lammrostbiff från Norrby Gård
355 kr
potatispuré, ramslök, spenat, ärtor och citron
Torsk
365 kr
med sandefjordsås, rökt forellrom, amandinepotatis och dill
Krämig polenta
275 kr
med brynt smör, hasselnötter, purjolök, gulbeta och parmesan
”Pavlova”
125 kr
chokladmaräng, chokladmousse, grädde och sesam
Inkokt rabarber
115 kr
med egen vaniljglass, saltrostad pistage och rostad vit choklad
Hemsnurrad vaniljglass
105 kr
med chokladsås och maränger
En kula sorbet
65 kr
Veckans smak
Tryffel
45 kr
Det går bra att äta vår hotellfrukost även om du inte bor hos oss - men se till att boka i förväg!
Öppettider: mån-sön 07.30-09.30 (vecka 2-6 tor-sön 07.30-09.30)
Nybakat bröd
ljust bröd, rågbröd, knäckebröd
På mackan
cheddar, prästost, skivad skinka, skivad rökt karré, salami, leverpastej, inlagd gurka
Kokt ägg
kaviar
Yoghurt
nötter, frön, koksflingor, russin, hotellets granola, tranbär
Fjällfil
Havregrynsgröt
äppelmos, bärkompott, hjorttronsylt, hallosylt,
Våfflor
sylt, grädde, nutella
Juice
Smoothie
Te / kaffe
Varm choklad
Färsk frukt
Större sällskap? Skicka en bokningsförfrågan till restaurang@lofsdalensfjallhotell.se eller ring 0680-411 77